Care este compoziția e-lichidului

compozitia e-lichidului

Care este compozitia e-lichidului

Așa-i că-ți place să știi ce vapezi? Chiar dacă în cazul țigărilor tradiționale nu credem că ai zăbovit vreodată asupra listei de ingrediente, mai mult ca sigur ai făcut cercetări riguroase înainte să te apuci de vapat. Desigur, majoritatea studiilor se concentrează pe compoziția e-lichidului.

Deși acesta a fost declarat sigur pentru folosire, conținând substanțe care sunt orcum ingerate zilnic de către populație, este absolut normal să ne dorim să știm ce vapăm. Pe scurt, lichidul de vapat constă în baze, care alcătuiesc compoziția generală, arome, nicotină și apă/alcool. Citește materialul de mai jos pentru a afla mai multe despre aceste substanțe.

Bazele

Pentru a putea vapa avem nevoie de substanțe cu proprietăți higroscopice, adică substanțe ce pot absorbi apa din aer ca mai apoi să poate fi încălzite și transformate în vapori. Acestea sunt în număr de două: propilen glicol și glicerină vegetală. La un moment dat se folosea și polyethylene glicol, dar majoritatea dintre lichidele de vapat din zilele noastre nu mai includ această substanță.

Propilen glicol

Utilizarea propilen glicolului nu este o noutate în industria de vape, dar adevărul este că această substanță face parte din viața noastră de mult mai mult timp. Acționând ca umidificator într-o mulțime de produse de larg consum, această substanță este prezentă în diferite concentrații în produse cosmetice, farmaceutice și alimentare. În cadrul compoziției lichidului de vapat, propilen glicolul are rolul de a îmbunătăți aroma și a da un throat hit mai bun.

Glicerină vegetală

La fel ca cealaltă bază, glicerina vegetală este foarte des întâlnită atât la fabricarea cosmeticelor și farmaceuticelor, cât și în componența alimentelor. Este obținută prin derivarea din transformarea uleiurilor vegetale. Printre vaperi este recunoscută pentru producția ridicată de vapori, dar și pentru reducerea aromelor.

Alegerea între cele două baze și concentrația lor ține strict de tipul de vaping pe care îl preferi.

Aromele

Deoarece bazele sunt în principiu inodore și inspide, vei avea nevoie și de arome pentru a putea cu adevărat „gusta” experiența. Aceste arome sunt produse peste tot în lume, evident în conformitate cu standardele alimentare. Poți achiziționa aromele separat, în cazul în care vrei să-ți faci singur e-lichid, sau ca parte dintr-un amestec. Paleta este incredibil de largă, gusturile incluzând aroma tradițională de tutun, mentă fructe, deserturi, gumă de mestecat, băuturi și multe, multe altele.

Nicotină

E-lichidul poate conține nicotină, dar nu în mod obligatoriu. Această substanță a fost adăugată în compoziția lichidului pentru a mulțumi și foștii fumători, cei care vor să replice experiența obținută cu o țigară tradițională, dar și ca o metodă de a-i ajuta pe aceștia să se lase de fumat. Pentru multe persoane este foarte greu să se lase pe loc de fumat, din cauza reacțiilor adverse. Din acest motiv trecerea trebuie să fie graduală.

În funcție de nevoile tale, vei găsi lichid pentru țigară electronică  în variante cu un conținut de nicotină puternic, mediu sau ușor. Pentru începători se recomandă 16 mg de nicotină, echivalentul concentrației din țigări. În timp poți mări sau scădea doza, sau chiar o poți exclude definitiv.

Așa cum spuneam și mai sus, e-lichidul poate fi achiziționat din magazinele de profil în formă finală sau poate fi manufacturat la domiciliu prin achiziționarea separată a substanțelor. Pentru începători este recomandată folosirea lichidelor gata preparate.